2010.09.22.
09:48

Írta: VoxPay - online fizetés

Flattr, a közösségi mikrofizetési platform

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Flattr, a közösségi mikrofizetési platform oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Sokan raknak fel értékes tartalmakat - szövegeket, videókat, hanganyagokat, honlapsablonokat -  az internetre, de a szerzők többsége nem kér termékéért, alkotásáért pénzt. Részben azért, mert megszoktuk, hogy a web ingyenes, nem vár értük közvetlen ellenszolgáltatást, illetve mert a rendelkezésre álló fizetési módok drágák, komplikáltak, kényelmetlenek, vagy nem eléggé ismertek. A közösségi mikrofizetés, amivel a svéd Flattr próbálkozik kicsit "más, mint a többiek".



Az alapelv az, hogy az emberek egy része hajlandó lenne támogatni a tartalomkészítőket, de nem akar internetezés közben a fizetéssel bajlódni. A Flattr alapelve, hogy a felhasználó által havonta befizetett - legalább 2 € nagyságú - előfizetési díjat a látogatások számával arányosan osztja el a meglátogatott oldalak között. (Ha tehát egy felhasználó az egyik webhelyet gyakran látogatja, az többet kap a befizetett pénzből, mint a hónap során összesen egyszer meglátogatott weboldal.)

Kis pénz, de ha sokan csatlakoznak a rendszerhez, a kis pénzek összeadódnak.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Szólj hozzá!

Címkék: közösségi payment mikrofizetés micropayment flattr

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr612314263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása