2010.10.06.
15:47

Írta: VoxPay - online fizetés

Vásárolj a BOKU-val!

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Vásárolj a BOKU-val! oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A világon nagyjából 4 milliárd mobiltelefon van forgalomban, de csak feleannyi hitelkártya (nevezzük ezen az idehaza elterjedt gyűjtőnéven a különböző bankkártyákat). Még figyelemre méltóbb a terjedés sebessége. A kártya-biznisz csaknem 120 év alatt futott fel erre a szintre, a mobiloknak csupán 30 kellett...

Ilyen előzmények után érthető tehát, hogy rengetegen spekulálnak azon, hogyan lehetne a népszerűbb, gyorsabban terjedő mobillal kiváltani a hitelkártyákat. (A fordított írány nem tűnik életképesnek.)

Ezen a pályán az egyik viszonylag új, de igen ígéretes versenyző a BOKU. Sajátos módon nem a PayPal modelljét követi, vagyis a felhasználónak nem kell egy bankszámlával, vagy hitelkártyával rendelkeznie a mobil fizetés "mögött". Inkább az internetezőknek azt a szegmensét veszik célba, amelyik nem rendelkezik bankszámlával - ide tartoznak az online fizetésre nem alkalmas kártyát birtoklók is -, de van mobiljuk. További különbség, hogy a BOKU nem a "valódi" termékek, hanem a virtuálsi online javak piacán tör vezető szerepre.



A BOKU használata pofonegyszerű. A megfelelő (a BOKU-val szerződött) oldalakon elég a "Pay by Mobile" (fizess mobillal) feliratra kattintani, majd beírni a felhasználó saját telefonszámát. A rendszer egy megerősítő szöveges üzenetet küld a telefonra, amit jóvá kell hagyni. A BOKU a telefonszámlához csapja a vásárlások összegét, sőt kártyás (feltöltős) készülékről is használható - az aktuális egyenleg erejéig.

A módszer biztonságos, hiszen itt nem kell semmilyen ellopható számot, kódot továbbítani. (Más kérdés, hogy mi van akkor, ha az ember elhagyja a telefonját?)

A dolog igazi szépséghibája, hogy az üzletből a mobilszolgáltatók sem akarnak kimaradni, ami akár 30-50 százalékkal is feltornázhatja a fizetendő végösszeget

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás virtuális mikrofizetés micropayment boku

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr832350913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása