2010.11.04.
13:02

Írta: VoxPay - online fizetés

iPhone integrált SIM kártyával?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a iPhone integrált SIM kártyával? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A jól értesült Gigaom szerint az Apple és a SIM-gyártó Gemalto az iPhone alaplapjába integrált SIM-megoldáson dolgozik. (A hírt hivatalos forrásoki nem erősítették meg.)

Egy ilyen húzás számos haszonnal járna az Apple számára.  Kiiktatná a mobilcégeket a készülékek kereskedelméből, az App Store-on keresztül ő kezelné a szolgálató választást, de akár önálló szolgáltatóvá is válhatna. Ami azonban a mi főtémánk (online fizetés) szempontjából a legfontosabb: az integrált SIM révén az Apple nemcsak a mobil szolgáltatók, de az online fizetés világában is komoly pozíciót szerezhetne.



A Gemalto az egyik legnagyobb játékos a biztonságos fizetetés piacán, az Apple pedig több, a mobilos fizetéssel kapcsolatos hardver-szabadalmi bejegyzés birtokosa. A mobilos fizetési piac potenciálisan óriási, az Apple-nak jelentős gyakorlata van ezen a területen és érdeke is részt vennie benne. Ha ehhez még hozzáadjuk, hogy az iTunes révén 160 millió felhasználó hitelkártya-adatai is a birtokában vannak beláthatjuk, hogy innen már csak viszonylag kis lépés egy alkalmazás-alapú mobilos vásárlási rendszer megvalósítása.

Az Apple egyértelmű érdeke, hogy a vásárlási erőfeszítéseit a digitális (virtuális) javakról a "valós" termékekre is kiterjessze. Logikusnak tűnik, hogy ne csak tranzakciós díjat szedje be, de az iPhone-t is afféel mobil pénztárcává fejlessze.

Az iPhone-ba integrált SIM kártyával kapcoslatos további spekulációs a Gigaom bejegyzésében.

Szólj hozzá!

Címkék: apple iphone fizetés elektronikus pénztárca mobilfizetés mobilepay

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr742422978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása