2010.11.16.
12:38

Írta: VoxPay - online fizetés

Vásárlás androidos mobillal

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Vásárlás androidos mobillal oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Úgy kell nekünk a mobilos vásárlás, mint egy falat gyömbérkenyér - mondhatnánk stílusosan, hiszen a hírek szerint az Android operációs rendszer legfrissebb változata, a "Gingerbread" becenévre hallgató Android 2.3. teszi majd lehetővé, hogy készpénz, vagy hitelkártya nélkül is vásárolhassunk. 

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója San Franciscóban, a Web 2.0. Summit alkalmából mutatta be (a hivatalosan még nem is létező Google S telefont használva) az Android 2.3. új lehetőségeit.

Ezek közül kiemelt figyelmet kapott a NFC (Near Field Communication - közeltéri kommunikáció) technológián alapuló vásárlás. A megfelelő chippel ellátott telefon és az üzletek erre felkészített pénztárai az NFC technológiának köszönhetően fizikai kontaktus nélkül is képesek lesznek egymással információt cserélni.

Az NFC technológia természetesen nem csak a Google fantáziáját izgatja. A Nokia nemrég jelentette be, hogy Symbian operációs rendszerű készüléküket képessé teszik erre a fajta kommunikációra, de arról is hallani, hogy az iPhone következő modellje (iPhone5) is fel lesz készítve az NFC alapú tranzakciókra.

Szólj hozzá!

Címkék: google android nfc mobilfizetés scmidt

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr562452184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása