2010.11.22.
12:51

Írta: VoxPay - online fizetés

Mobilfizetés: Csak lassan a testtel!

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mobilfizetés: Csak lassan a testtel! oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A napokban jelentették be, hogy az Android (Google) és a BlackBerry (R.I.M.) által is preferált NFC mobilfizetési technológia támogatására, terjedésének segítésére ISIS néven összeállt  három nagy amerikai mobilszolgáltató (AT&T, T-Mobile, Verzion) és két nagy kártyaszolgáltató (Discover Financial Services, Baclayscard US).

Mutatós kezdeményezés, hiszen a három mobilszolgáltató együttesen 200 millió embert ér el. Ennek ellenére a legtöbb szakértő, piaci elemző úgy véli, hogy az együttműködésből nem következik egyenesen az NFC sikere. 

Bár sokan csak most kezdik felfedezni, egyes országokban - különösen Japánban és Koreában - már 2004. óta használják az NFC technológiát. Számtalan példa mutatja azonban, hogy egyes, az új technológiákra fogékony ázsiai országokban bevált megoldás nem ültethető át egyszerűen az USA-ba, vagy Európába. 

Igaz, hogy a következő években az NFC vásárlásra alkalmas telefonok száma rohamosan növekedni fog, de ez önmagában nem elég. Az ISIS nyilván mindent megtesz az NFC terminálokkal felszerelt elfogadóhelyek számának gyors növekedéséért, de ez sem garancia a sikerre. Ahhoz ugyanis, hogy az új fizetési technológia valóban elterejedjen a felhasználókat kell megnyerni. Ez azonban egyáltalán nem könnyű.

Vajon hogyan lehet meggyőzni a 2-3 hitelkártyát használó, azokkal megelégedett embereket, hogy váltsanak mobil fizetésre? Hogy mi az egyszerűbb, az nagyon viszonylagos. Igaz, hogy a felmérések szerint az emberek nem szeretik a bankokat, de a mobil szolgáltatókban még ennél is kevéssé bíznak meg. 

A legoptimistább elemzők szerint is legalább 10 év szükséges ahhoz, hogy a jelenlegi, többségében nem technikai jellegű akadályokat legyőzve az NFC-technológián alapuló fizetés elterjedjen. Innentől már csak türelem kérdése az egész...

Szólj hozzá!

Címkék: nfc mikrofizetés mobilfizetés mobilepay

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr862465332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása