2010.12.13.
14:38

Írta: VoxPay - online fizetés

A Google új marketing szolgáltatása

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A Google új marketing szolgáltatása oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Alig néhány nappal a Nexus S telefon premierje után a Google bejelentette, hogy új az NFC (Near Field Communication - közeltéri kommunikáció) technológián alapuló marketing szolgáltatást indít. Az egybeesés nem véletlen, hiszen az Android 2.3 (Gingerbread) operáció rendszerrel működő Nexus S az első NFC chipet tartalmazó telefonok egyike.

Az új szolgáltatás a Google Helyek szolgáltatáson alapulva az ott feltüntetett helyekhez véleményeket, ajánlásokat társít. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az amerikai Portlandban (Oregon állam) folyó teszt-kampányban a résztvevő üzletek tulajdonosai a kirakatba kitűzhető, nagy, feltűnő "Recommended on Google" feliratot kaptak. Az ebben elhelyezett NFC chip teszi lehetővé, hogy az NFC chippel ellátott telefonnal a felhasználók információkat nyerjenek az adott boltról, szolgáltatóról. (Az információk a bolt saját leírását és a felhasználók véleményét tartalmazzák.)
 
 

 

Ha valakit mindez emlékeztet a Google korábbi Google Places kampányra, az korántsem a véletlen műve. Akkor a Google által osztogatott feliratok kétdimenziós vonalkódot (úgynevezett QR kódot) tartalmaztak. A felhasználók ezt megfelelő programmal felszerelt mobiljukkal lefényképezve dolgozhatták fel. Az NFC technológián alapuló megoldás jóval egyszerűbb, kevesebb lépésből áll, ezért feltételezhető, hogy idővel jobban el is terjed.

 

Szólj hozzá!

Címkék: google marketing android nfc gingerbread

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr122513097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása