2011.03.29.
10:47

Írta: VoxPay - online fizetés

Android Market: Indul az in-app fizetlés

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Android Market: Indul az in-app fizetlés oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Korábbi ígéretének megfelelően a (Google) Android Market napokon belül megkezdi az alkalmazáson belüli fizetési lehetőséget (in-app payment) biztosító appok forgalmazását. Az ugrásra kész fejlesztők máris feltölthetik és tesztelhetik ilyen alkalmazásaikat.

Az in-app payment működési mechanizmusa leginkább a játékautomatákéhoz hasonlítható: ez alkalmazás használatának megkezdése után a legtöbb felhasználó hajlandó kisebb összegeket "bedobni" annak érdekében, hogy folytathassa tevékenységét. Az alkalmazáson belüli fizetés óriási előnye, hogy a fizetés idejére sem kell elhagyni az éppen használt alkalmazást.

Az Android Marketplace esetében a fizetés a Google Checkout rendszeren keresztül történik. Az ott regisztrált felhasználók minden további akadály nélkül, egyetlen gombnyomással fizethetnek. Alapesetben a Googl Checkout a regisztrációkor bejegyzett számláról emeli le a vásárlás ellenértékét, de a későbbiekben lehetőség lesz arra is, hogy a bankszámlával nem rendelkező felhasználók mobilszámlájuk rovására vásárolhassanak. Mindezen túl az in-app fizetés azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, egymással is kereskedhessenek. (Ez leginkább egyes játékok esetében lehet fontos.)

A Google a korábbi folyamatos fejlesztői nyomás hatására éppen akkor vezeti be az in-app fizetést, amikor a szomszéd pályán (Apple) éppen csökkenni látszik az érdeklődés a fizetős alkalmazások iránt - jelenleg az iOS-piac (iPhone &iPad) legkapósabb appjainak mintegy fele ingyenes. Az iparági elemzők mégis komoly fellendülést várnak a Google lépéstől. Az egyszerűbb fizetési lehetőség, közvetlenebb bevételtermelési lehetőség ugyanis jelentős vonzerőt gyakorolhat a fejlesztőkre.

Az App Store (Apple) 2009, az App World (BlackBerry) pedig 2010 óta biztosít lehetőséget az alkalmazáson belüli fizetésre.

Szólj hozzá!

Címkék: alkalmazás fizetés android app mobilfizetés in app

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr192781282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása