2009.12.11.
14:32

Írta: VoxPay - online fizetés

Mobilra dugható bankkártyaleolvasót mindenkinek!

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mobilra dugható bankkártyaleolvasót mindenkinek! oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A Twitter alapítója nem tétlenkedik - e hét szerdán legújabb, a fizetést forradalmasítani kívánó találmányát mutatta be Párizsban, a LeWeb konferencián.

Amint azt a HVG is megírta, Jack Dorsey ötlete a mobiltelefonra dugható bankkártyaleolvasó.

Dorsey elmondta, hogy az ötletet az adta, hogy bár az USA-ban a lakosság 90%-a rendelkezik valamilyen fajta bankkártyával, tehát ennyien tudnak fizetni vele, addig a fizetés elfogadása még mindig roppant körülményes.

Bankkártyaleolvasót, terminált kell beszerezni, ezt pedig csak a nagyobb kereskedők tudják megengedni maguknak, magánszemélyek vagy mikrovállalkozások nem. Ezt a problémát kívánja a Square orvosolni.

A Square egy kb. két és fél centi élhosszú kocka, amelybe beledugva húzhatjuk végig a bankkártyánkat. A füllhallgató helyére lehet bedugni a mütyürt, ami az adatot hanggá varázsolja, a mobil meg a hangot adattá - és voilá - megtörtént a fizetés.

A teljes fizetési procedúra villámgyorsan lezajlik - a vevő végighúzza a kártyáját, jóváhagyja a fizetést, a mobilra telepített szoftver pedig e-mailben vagy SMS-ben elküldi a bizonylatot.

A vevőazonosítás az érintőképernyős mobiloknál ujjlenyomatellenőrzéssel történik, illetve aláírással - ebből következik, hogy csak érintőképernyősökkel lehet használni.

Minden egyes fizetési módnál a legfontosabb kérdés a biztonság. Dorsey elmondta, hogy a Square készülék semmilyen bankkártya vagy egyéb magánadatokat nem tárol, a fizetés minden esetben a bankon keresztül, biztonságos kapcsolaton történik.

iPhone-nal 2010 márciusától lehet a Square-t használni, jelenleg folyik az Androidra és a Blackberry-re történő fejlesztés.

Dorsey azt is elmondta, hogy a kis kockákhoz ingyenesen lehetne hozzájutni, e fizetési mód "használati díja" a vásárlások utáni jutalékokból lenne fedezve, ezek mértéke azonban egyelőre még kérdés.

Az alábbi videón Dorsey bemutatja a Square használatát, őszintén megvallva, nekünk is leesett az állunk :-)

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szólj hozzá!

Címkék: bankkártya fizetés square dorsey

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr801590405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása