2011.03.03.
15:10

Írta: VoxPay - online fizetés

Felmérés a mobilos vásárlásról

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Felmérés a mobilos vásárlásról oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

10 éve még elkerekedett szemekkel olvastunk az e-kereskedelem első látványos sikereiről. Természetesen az amerikai eredményekről, hiszen nálunk akkoriban még gyerekkorát élte az internetezés. Mára a "hagyományos" e-kereskedelem Magyarországon is komolyabban beindult, közben fél szemmel már az m-commerce, a mobilos kereskedelem (külföldön) szépen alakuló számait figyeljük. 

Az Adobe egy friss felmérése szerint a elmúlt 6 hónapban már a válaszadók 62 százaléka vásárolt már  "valós terméket" (vagyis nem az internetről letölthető szoftvert, filmet, zenét) okostelefonja segítségével. A válaszadók 45 százaléka 250 dollárnál kevesebbet költött ilyen vásárlásokra az elmúlt 12 hónapban. (Összehasonlításképpen: Az Adobe adatai szerint ugyanebben az időszakban egy átlagos online vásárló 1139 dollárt költött.)
 

A mobilon keresztül vásárlók legalább heti 1 órát töltenek mobilos vásárlással, amit a mobilos weboldalak böngészésére és alkalmazások letöltésre fordítanak.

A mobilon vásárlók közül a 30-49 éve, iPhone-tulajdonos férfiak mutatnak a legnagyobb hajlandóságot a mobilos vásárlása.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil adobe felmérés e kereskedelem mcommerce mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr62707324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása