2010.10.04.
10:48

Írta: VoxPay - online fizetés

A Jövő Áruháza

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A Jövő Áruháza oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Még a nyáron nyílt meg Szolnokon a Jövő Áruháza, néhány kiadvány írtis róla, mi viszont most, a bevezetési kampány után kívánunk megemlékezni a kísérletről.

A "Jövő Áruháza" projekt keretében a Magyar Telekon és partnerei, a Coop Hungary, a Coop Szolnok, a Bizerba, a Laurel, a KFKI és az Origo szakemberei "a vásárlást megkönnyítő, kényelmesebbé tevő infokommunikációs megoldásokkal" szerelték fel a Szolnokon található Szandaszőlősi Coop Szuper üzletet.

Bár valamennyi "a vásárlást élménnyé tevő" megoldás érdekes, minket természetesen leginkább a bevezetett mobilfizetési megoldás érdekel.

A Jövő Áruházában a T-Mobile már több területen is alkalmazott MobilFizetés rendszerét használják. Ehhez bármilyen készülék alkalmas, viszont előzőleg szerződni kell a szolgáltatóval rendszer használatához. Ezt jelenleg a T-Mobile és a Telenor ügyfelei tehetik meg, a Vodások kimaradnak a jóból.

Az előkészület része, hogy a kiválasztott szolgáltató egy speciális, a mobil vásárláshoz szükséges SIM-kártyát telepít a telefonra. A szolgáltatás másik kötöttsége, hogy a banki hátteret kizárólag az FHB bank biztosítja. (Hiába van tehát folyószámlája más bankoknál, a MobilFizetéshez új számlát kell nyitnia.)

 
"Fizetésnél az ügyfél bemondja a telefonszámát vagy a MobilFizetés Azonosítóját (MFA), amire a pénztáros elindíthatja a fizetési tranzakciót." - olvasom a MobilFizetés tájákoztatójában. Őszintén szólva ez nem tűnik túl biztonságos megoldásnak. Szerencsére kiderül, hogy a személyes adataikra érzékenyebbek az MFA-t vonalkóddal is prezentálhatják.

Bár a MobilFizetés a szolnoki áruházon kívül ugyan már egy tucatnyi elfogadhelyen működik, valószínűnek tartjuk, hogy a Magyar Telekon és partnerei ezzel a rendszerrel még csak teszelik a piacot. A mobilos fizetés igazi áttörésére ahogy az egész világon, még nálunk is várni kell.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás magyar telekom mobile mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr932343387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása