2011.02.28.
12:38

Írta: VoxPay - online fizetés

Mit vettél a pénzeden?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mit vettél a pénzeden? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

 Nem a "Fekete, fehér, igen, nem..." játékról akarok itt írni, hanem a Blippy nevű szolgáltatásról. 

A Blippy lehetővé teszi, hogy ismerőseinkkel megosszuk vásárlásainkat. (Természetesen nem a fél kiló kenyér és a tíz deka párizsi, hanem a vásárlási információk megosztásáról van szó.)
 

A felhasználók külön regisztráció nélkül, a Facebookon keresztül csatlakozhatnak a
 
szolgáltatáshoz. Ezután a megadott választékból kiválaszthatják azokat a szolgáltatókat, ahol vásárolni szoktak. (Érthetően kizárólag virtuális, vagyis az interneten keresztül elérhető üzletekről van szó.) Ezután a Blippy tudatja ismerőseinkkel, hogy hol, mit, mennyiért vásároltunk.

Bár nyilván vannak, akiket még a gondolattól is kiveri a víz, úgy tűnik, hogy erre a szolgáltatásra is van igény. Ahogy egyesek a Foursquare és más "check-in" szolgáltatások segítségével boldogan kürtölik a világgá pillanatnyi tartózkodási helyüket, úgy mások készségesen mesélnek vásárlásaikról.

Hogy miért szeretik mindezt a kereskedők, az egyértelmű: Betekintést nyernek vásárlóik szokásaiba, a megvásárolt termékek listájába, megismerik jövedelmi viszonyaikat, információt kapnak lojalitásukról. Ráadásul a vásárlás ragadós: A vásárlási döntésekben komoly súlya van ismerőseink vásárlásainak.

Szólj hozzá!

Címkék: közösség vásárlás e kereskedelem közösségi hálózatok

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr542697258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása