2010.10.25.
12:09

Írta: VoxPay - online fizetés

TabbedOut - mobilos fizetés az étteremben

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a TabbedOut - mobilos fizetés az étteremben oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Rick Orr, az ATX Innovation igazgatója egy alkalommal 48 percet várt arra, hogy kártyájáról kifizethesse vacsoraszámláját. Úgy látszik a várakozás idejét nem töltötte tétlenül, mert akkor született meg a  TabbedOut ötlete.

A TabbedOut lehetővé teszi, hogy a felhasználó okostelefonján (iPhone, Android) titkosítva eltárolja bankkártyaadatait. A TabbedOut rendszerhez csatlakozott éttermekben azután elég a telefonnal bejelentkeznie és "pénztárcája" máris felveszi a kapcsolatot az ottani kasszával. (A titkosításnak köszönhetően sem a TabbedOut, sem pedig az étterem nem látja a legkényesebb információkat, a bankkártya adatait.



Fizetéskor a tulajdonos egyetlen gombnyomással lekérdezheti a számla végösszegét, szabadon megválasztott borravalót csaphat hozzá, majd egy újabb gombnyomással fizethet is. Mindez annyi ideig sem tart, mint amennyi idő alatt vendég az asztalához intené a (figyelmes) fizetőpincért.

A TabbedOut alapszolgáltatásait számos kényelmi szolgáltatás egészít ki. Az étteremkereső például azonnal összekapcsolja a TabbedOut-fizetésre felkészül helyek listáját a Google térképpel. A fizetéskor a rendszer automatikusan, emailben kiküldi a számlát az előre megadott címre.

Ami még nem egészen világos, az az üzleti modell. A TabbedOut egyelőre 0,99 dollárt szed be minden tranzakció után, a további bevételi források "kidolgozás alatt állnak". (Elképzelhető, hogy az éttermel szívesen fizetnek majd a hozzájuk irányított vendégekért.)

A még körvonalazatlan üzleti modell láthatóan nem izgatja a befektetőket: eddig 2,8 millió dollárral szavaztak bizalmat a vállalkozásnak.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás étterem okostelefon mobilfizetés mobilepay

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr242397119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása