2011.03.24.
15:42

Írta: VoxPay - online fizetés

Mobilpénz Haitin

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mobilpénz Haitin oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Haiti a világ egyik legszegényebb helye. A hitelkártya, bankszámla, csekk itt ritkaságnak számít. Tíz emberből kilencnek esélyes sincs arra, hogy bankszámlát nyisson. A múlt évi földrengés után kiderült, hogy a legtöbb emberhez - a készpénzes kifizetésen kívül -  nincs hogyan segélyt eljuttatni.

Aki jól ismeri a világ más szegény régióit nem lepődik meg, hogy a nincstelenség ellenére Haitin is sok embernek - nagyjából a lakosság 40 százalékának -  van mobiltelefonja. Ez adta az ötletet a "mobilpénz" bevezetésére. Ennek révén a hagyományos bakrendszer "kitaszítottjai" is hozzáférhetnek alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz, hatékonyabban  képesek bánni a pénzzel. A mobil pénztárca további előnye a biztonság is: a rablók gyakran megtmadják azokat, akiknél az üzletekben készpénzt látnak.

A mobilfizetési rendszert a  Haiti Mobile Money Initiative (HMMI)A a Bill és Melinda Gates 10 millió dolláros adományának segítségével  alakították ki. A hátteret a   Digicel és a Voilà mobilszolgáltatók és az Unibank biztosítják. A bevezetést a Mercy Coprs segélyszervezet koordinálja. Számukra a "mobilpénz" teszi lehetővé, hogy egyszerűbben, a jelenleginél hatékonyabban oszthassák szét havi 20.000 segélyutalványukat.

Szólj hozzá!

Címkék: bank haiti mobilfizetés mobilepay

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr252768226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása