2011.03.10.
15:48

Írta: VoxPay - online fizetés

App Store-láz - Digitális piacok versenye

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a App Store-láz - Digitális piacok versenye oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!
Az elmúlt években az Apple bebizonyította, hogy az ingyenes, vagy filléres (centes) mobilos alkalmazások árusítása óriási üzlet. Mire a Google észbe kapott és elindította az eleinte kissé fapados, majd nemrég felújított Android Marketet, az Apple már óriási előnyhöz jutott. 
(Az Apple még most, az androidos kínálat gyors felfutása után is nagyjából ötször annyi appot kínál, mint az Android Market.)

Az utóbbi hetekben az online könyvárusítást feltaláló, az e-kereskedelme forradalmasító, majd a világ legnagyobb internetes "vegyeskerekedésévé" hízott Amazon bejelentése tarja izgalomba az okostelefonok- és az e-biznisz világát: Jeff Bezos vezérigazgató bejelentette, hogy cége is beszáll az app-üzletbe. 

Az Amazon az online kereskedelemben és a közösségi ajánlások rendszerében szerzett tapasztalata mellett másfajta újításra is törekszik. Miközben a Google minden ellenenőrzés nélkül engedi be az új appokat piacterére, addig az ez év januárjában indított Amazon Appstore Developer Program némi funkcionális ellenőrzést kínál. Közelítve az Apple gyakorlatához az Amazon a pornográf és a szerzői jogokat sértő anyagok kiszűrésére is kísérletet tesz.

Ami a nyitás dátumát illeti, az illetékesekből eddig csak az "USA-ban hamarosan. nemzetközi szinten azután" semmitmondó ígéretet sikerült eddig kipréselni. 

Az Amazon persze nincsen egyedül, több nagy játékos is dolgozik azon, hogy kihasítsa a maga szeletét az mobil app-tortából.

Szólj hozzá!

Címkék: apple alkalmazás amazon market android app

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr462728165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása