2010.11.11.
09:31

Írta: VoxPay - online fizetés

Próba-szerencse (TriplePay)

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Próba-szerencse (TriplePay) oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Aki szokott az internetről (legálisan) szoftvereket letölteni, jól ismerheti a Freemium modellt. Ennek lényege, hogy az alapszoftver ingyenes, a többet tudó, illetve a tökéletes változatért ("standard", "premium" stb.) viszont fizetni kell. Ha az ingyenes szoftver jó, használható, de értékes funkciók hiányoznak belőle, az árazás pedig ügyes, az ingyenes felhasználók egy része hatékonyan konvertálható valódi (fizetős) vásárlóvá. 

Eddig az elmélet. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy az érdeklődők legnagyobb része leragad az ingyenes terméknél. Sőt, egyes esetekben az ingyenes kínálat a potenciális vásárlókat is eltéríti. (Ez az úgynevezett kannibalizáció, amikor a cég ingyenes terméke felzabálja a fizetőst.)

Erre a problémára jó megoldást és érdekes fizetési modellt kínál a TriplePay. A fizetős szoftvereket, virtuális javak (játékok fizetős holmijai), a fizetős közösségi alkalmazások, online termékek (letölthető újságok, filmek) mind jól beilleszthetők a TriplePay hárma játékába:
  1. A vásárló ingyen hozzájut kiválasztott fizetős (standard, premium) szoftverhez, játék kiegészítőhöz, feltéve ha
     
  2. vásárol a felajánlott fizetős áruk, szolgáltatások valamelyikéből.
     
  3. Természetesen az ingyen megkapott termék árát nem a megvásárolt áruba építik be. A pénzes árut kínáló cégek a TriplePay oldalain saját magukat és termékeiket reklámozzák. A TriplePay ezekből a reklámbevételekből fizetik ki az ajándék termékek árát.

Mindenki jól jár: a vevő ingyen termékhez jut, az ajándék termékek eladói javítják konverziójukat, a TriplePay sem dolgozik ingyen. Sikerült feltalálni az örökmozgót?


Szólj hozzá!

Címkék: reklám fizetés üzleti modell freemium

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr192441142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása