2010.11.15.
11:43

Írta: VoxPay - online fizetés

Elmaradt a meglepetés

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Elmaradt a meglepetés oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A hétvégi beszerzések egy részén egy Spar áruházban estem túl. A pénztárnál a mesterségesen felduzzasztott sorban - csak egyetlen kasszát működtetnek -  várakozva kíváncsian vártam, hányan fizetnek majd mobillal. Sajnos egyetlen "élő példával" sem siekrült találkoznom.

A múlt héten két tucatnyi kiadvány is megírta, hogy 400 Spar /Kaiser's/Interspar üzletben is bevezették a MobilFizetés rendszert.  A rendkívüli érdeklődés feltételezhetően inkább az érintett cégek (T-Mobile, Telenor, FHB, SPAR csoport stb.) kommunikációs szakembereinek, mint az újdonságnak köszönhető, hiszen a MobilFizetés ugyanis már jó ideje működő rendszer. (Az Onlinefizetés blog olvasói legutóbb A Jövő Áruháza projekt kapcsán találkozhattak vele.)

A MobilFizetés jó kezdeményezés, de ahhoz, hogy valaki élvezhesse az általa nyújtott kényelmet komoly elszántság szükséges:

  • szerződést kell kötni a mobil szolgáltatóval (a szolgáltatást csak a T-Mobile, vagy a Telenor ügyfelei vehetik igénybe),
     
  • új, speciális SIM kártyát kell szereltetni a készülékbe (hiába köthetik meg a T-Mobile ügyfelei az interneten keresztül is a szerződést, az új SIM kártya miatt mindenképpen el kell menni az ügyfélszolgálatra),
     
  • a rendszer csak az FHB-nál vezetett számlával működik,
     
  • az elfogadóhelyek köre a mostani bővülés ellenére még nagyon szűk, kérdés, hogy ezért érdemes-e vállalni az ügyintézés kellemetlenségeit.

A MobilFizetés a "ki lép először" dilemma tipikus példája: a kevés elfogadóhely miatt még nem elég vonzó, ugyanakkor azért nem csatlakoznak többen a MobilFizetés rendzserhez, mert túlságosan kevés még a felhasználó.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás fhb mikrofizetés mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr602449780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása