2011.01.20.
15:37

Írta: VoxPay - online fizetés

Mobilfizetés - nem csak okostelefonnal

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mobilfizetés - nem csak okostelefonnal oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!
A mobilfizetésről, telefonos mikrofizetésről beszélve általában az okostelefonokra - ezen belül is az iPhonra, vagy az Android operációs rendszerrel ellátott telefonokra - gondolunk. A készülékbe, vagy a SIM kártyába integrált információk, a mutatós, mégis felhasználóbarát kezelőfelületek, a közeltéri kommunikáció (NFC) valóban meggyőzőek de még a mobilfizetés leglelkesebb hívei is elismerik, hogy ezeknek a rendszereknek a széleskörű elfogadására és elterjedésére még éveket kell várnunk.
 
Nem árt tehát jobban odafigyelni azokra a megoldásokra is, melyek a hagyományos mobillal rendelkezőket szolgálják ki. Lényegében ezt ismerte fel Sharif Alexandre, a Xipwire alapítója is.
 

 
A Xipwire használata során a felhasználónak csak egyszer, a regisztráció során kell megadnia "érzékeny"adatait - bankszámla és kártyaszámát. Később Xipwire azonosítójával belépve egyszerű SMS-ben küldhetik a pénz ismerősüknek, vagy egy szolgáltatás, vagy bolt számlájára. (Mindehhez persze nem kell Amerikába menni, hiszen a PayPlaza Direkt nagyjából ugyanezt nyújtja.)
 
Az Xipwire természetesen az okostelefonosokról sem feledkezik meg. Ingyenes  iPhone alkalmazásával még az SMS küldésnél is egyszerűbb a pénzátutalás.
 
Az Xipwire alapvetően a barátok, rokonok közti pénzátutalás egyszerűbbé tételére jött létre, de a rendszer lehetőséget biztosít a szerződött partnereknél történő vásárlásra is. Ilyenkor a kommunikáció egy speciális, az Xipiwire által előzetesen konfigurált iPad segítségével történik.

Szólj hozzá!

Címkék: átutalás mikrofizetés micropayment mobilfizetés payplaza direkt

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr672600326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása