2011.01.31.
15:48

Írta: VoxPay - online fizetés

Sok kicsi sokra megy - Kindle Singles

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Sok kicsi sokra megy - Kindle Singles oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Vannak, akik le sem hajolnak egy egydollárosért. Az Amazon egész üzletágat alapozott az 1-5 dolláros bevételekre.

Az online kereskedelem nagyhatalma 2010. negyedévében 13 milliárd dolláros bevételt ért el, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Amazont ne érdekelné az aprópénz. Sőt! 

Az októberben beharangozott és a napokban elindított Kindle Singles sorozat lényege, a magazin-cikkeknél hosszabb - regénynél rövidebb, 30-50 oldalas írások értékesítése. Az Amazon "találmánya" két okból is figyelemre méltó. Egyrészt olyan írásokat tesz elérhetővé, amikkel a hagyományos kiadói gyakorlat a besorolhatatlanság miatt nem tudott mit kezdeni, másrészt olyan árkategória (1-5 dollár) felé mozdult el, ahol könnyű az embereket azonnali vásárlásra csábítani.

Az Amazon persze nagyon jó helyzetben van. A  Kindle Singles könyveket ugyanúgy, egyetlen kattintással (saját honlapjáról, vagy közvetlenül a Kindle-olvasóról) tudja értékesíteni, mint a "hagyományos" e-könyveket. A vásárlónak elég csak egyszer - legkésőbb a Kindle-olvasó regisztrációjakor megadnia bankkártya-adatait, a későbbiekben pedig csak egyetlen kattintás kell a vágyott olvasnivaló megvásárlásához. Nincsen bonyolult fizetési procedúra, a vásárló nem arra koncentrál, hogy pénzt kell kiadnia. Az ügyesen tervezett vásárlási folyamat következtében kevesebb a hezitálás, ritkább az utolsó pillanatban történő visszafordulás.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás amazon felhasználói élmény e kereskedelem kindle

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr992628135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása