2011.02.24.
14:24

Írta: VoxPay - online fizetés

Gyilkos verseny a mobilos kártyaleolvasók piacán

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Gyilkos verseny a mobilos kártyaleolvasók piacán oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Megőrültek ezek? A Square bejelentette, hogy a jövőben nem kér tranzakciós díjat mobil fizetési szolgáltatása után. Mindez alig néhány nappal követte az Intuit közleményét, amiből megtudhattuk, hogy a cég a GoPayment mobil kártyaolvasó használatát tette ingyenessé. 

Természetesen csak átmeneti, "csali" akciókról van szó. Ez is fontos része annak kiélezett versenynek, ami a mobiltelefonnal történő kártyaelfogadás piacán bontakozott ki.  A tét óriási: szakértők szerint 2014-re globális szinten 644 milliárd dolláros piac alakulhat ki. Ennek  a felosztása kezdődött most meg.
 
 

A két éve startolt GoPayment 2010-ben 80 millió dollárnyi kifizetést dolgozott fel. Ez ugyan messze elmarad a PayPal Mobile 500 milliós forgalmától, de semmiképpen sem lebecsülendő. 

A GoPayemnt, a Squarem vagy a Verifone PAYware Mobile szolgáltatása egy másik, potenciálisan sokkal nagyobb piacot vesznek célba. A kártyával fizetőkét és kártyaelfogadásra  eddig még nem képes kereskedőket. 
A mobilos megoldások az okostelefonokat alakítják át - általában valamilyen csatlakozó kis toldalék segítségével - mobil kártyaelfogadó eszközzé. Az okostelefonok rendkívül gyors terjedése miatt a verseny győztese domináns pozícióba juthat egy olyan piacon, ahol "normális" esetben 2,5-3,7 dollár tranzakciós díj (+0,15 dollár fix díj) számolható el.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okostelefon square mobilfizetés kártyaelfogadás gopayment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr752687494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása