2009.12.14.
11:12

Írta: VoxPay - online fizetés

Ki akar fizetni online tartalmakért?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Ki akar fizetni online tartalmakért? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Nem a legjobb hír azoknak, akik online szeretnének fizettetni, méghozzá online tartalmakért - az internethasználók többsége nem szeretne ilyenekért pénzt kiadni. Legalábbis ez derült ki a Gfk 17 országban elvégzett felméréséből.

A 17 országban 15 EU-ország, az Egyesült Államok és Törökország vett részt, a vizsgálat kitért az internet elérésre és a netezési szokásokra is. Kiderült, hogy míg nálunk a lakosság közel 60%-ának van internethozzáférése, addig az USA-ban ez 75%.

Az USA-ban már nagyrészt hozzászoktak az online fizetős tartalmakhoz: míg az európaiak 42%-a mondta azt, hogy minden netes tartalomnak ingyenesnek kellene lennie, addig az amerikaiaknak csupán 21%-a vallott ilyen nézeteket.

Természetesen az ország gazdasági helyzete és a fizetési hajlandóság nagyon is összefügg - Európában Svédországban fizetnének a legtöbben - 23%, ettől kicsit lemaradva következik Hollandia 19%, majd Nagy-Britannia 18%-kal. A briteknél érdekes statisztika, hogy 26%-uk nyilatkozta, hogy az online vásárlás számukra a legfontosabb internetes tevékenység.

Fizikai termékek esetén az európaiak 13%-a, az amerikaiaknak 12%-a vásárol a netről.

Online termékek, szolgáltatások tekintetében Magyarországon továbbra is vezetnek a társkeresők, felnőtt tartalmak letöltését hirdető oldalak, apróhirdetők és egyre inkább feljövőben vannak a böngészőből nyitható, ún. browser játékok.

 Forrás: Emasa

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 komment

Címkék: vásárlás online felmérés fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr271596987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.12.14. 11:17:17

és mi a helyzet az infótermékekkel?

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2009.12.14. 11:20:21

Az infotermékek forgalma össze sem hasonlítható a fent felsoroltakkal, legalábbis Magyarországon biztosan nem.
Mindenesetre hazai nagyon sikeres próbálkozások, vállalkozások is vannak, akik erre alapozva termelik meg bevételüket, megélhetést biztosítva akár több embernek is. Ennek ellenére még gyermekcipőben jár ez az üzletág idehaza, míg külföldön - USA - virágzik ez a piac is. Az USA-ban egyébként most vezettek be megszorításokat éppen ezen a területen.
süti beállítások módosítása