2010.09.20.
15:12

Írta: VoxPay - online fizetés

Virtuális pénz - valódi üzlet

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Virtuális pénz - valódi üzlet oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Miközben sokan még mindig a mikrofizetés (micropayment) létjogosultságáról vitatkoznak, a Facebook egyre nagyobb bevételre tesz szert saját virtuális pénze, a Facebook Credits jóvoltából.

A Facebook Credits a Facebook platform belső fizetőeszköze. Segítségével különböző játékokért, játék-kiegészítőkért és újabban egyre több más alkalmazásért, virtuális áruért is fizethetünk.

Használata nagyon hasonlít ahhoz, ahogy a Skype-egyenlegünket kezeléséhez. Ott előre feltöltünk egy viszonylag nagyobb összeget, így a fizetős (pl. Skype - mobil) hívások alkalmával nem kell a fizetéssel bajlódni, hanem a már korábban feltöltött egyenleget apasztjuk. Hasonlóképpen a Facebook Credits használatakor is az előre feltöltött egyenleg rovására költhetünk olyan, kisebb tételekre, melyekre hitelkártyát használni nem lenne célszerű.

A Facebook Credits és a többi virtuális pénzt használó rendszer egyik legfőbb mozgatója, hogy az emberek nem fillérenként, hanem viszonylag nagyobb dózisokban  - a jellemző mennyiség a 10 dollár - töltik fel a pénzt. Ha pedig már feltöltötték, előbb - utóbb el is költik. Az online vásárlás egyik legfontosabb lélektani pillanata a fizetés - ez az a pont, ahol sokan visszafordulnak. Sokkal kisebb ellenállást kell leküzdeniviszont akkor, ha nem a bankkártyát kell elővenni, csak az alkalmazásba beépített gomb megnyomásával a kreditpontokból kell leemelni. Ezt a vásárláspszichológiai alaptételt jól bizonyítja, hogy a Facebook - óriási felhasználótáborának köszönhetően - máris (dollár)milliárdos üzletet bonyolít virtuális pénze segítségével. (A Facebook 30 százalék jutalékot húz le minden tranzakcióból.)

Természetesen a Facebook nincs egyedül ezen a piacon. Legnagyobb versenytársai az Apple (iOS), a Google (Android) és a PayPal azonban egyelőre nem tudják megszorítani. A Facebook Credits mellett egyelőre nagyon erős érvek szólnak: az "elfogadóhelyek", a Facebook platformra épülő alkalmazások nagy száma és az 500.000+ felhasználó.

Szólj hozzá!

Címkék: facebook pénz virtuális mikrofizetés micropayment credits

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr262310085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása