2010.12.20.
16:06

Írta: VoxPay - online fizetés

Pénztárca helyett mobil?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Pénztárca helyett mobil? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

 

Egyszer majd a mobilod helyettesíti a hitelkártyád, a kuponjaidat, a hűségkártyáidat (ráadásul még telefonálásra is használhatod. Egyesek szerint ez az "egyszer" már elég közel van.

 

A blog rendszeres olvasói rendszeresen találkozhatnak a Nier Field Communication (közeltéri kommunikáció) - NFC elnevezléssel. A vezeték nélküli NFC technológia lehetővé teszi, hogy különböző eszközök, például egy mobiltelefon és egy fizető terminál szót értsenek egymással. 

 

Az alábbiakban az NFC lehetséges alkalmazásait áttekintő írását foglaljuk össze.

 

Hitelkártyacégek

 

A MasterCard PayPass, az American Express ExpressPay, valamint a a Visa payWave rendszere egyaránt alkalmas rá, hogy elfogadja egy NFC-képes mobil fizetési céllal történő közeledését. Az Egyesüét Államokban számos Mc Donalds, Home Depots és CVS Pharmacies üzletben működnek már erre alkalmas "tap-to-pay"  terminál. Csak a MasterCard 265.000 közvetlen érintkezést nem igénylő terminált működtet. Mindez persze csak semmiség a cég által világszerte üzemeltetett 29 millió elfogadóhelyhez képest.

 

Bár NFC-képes eszközök már léteznek egy ideje, eddig még senki sem jutott tovább a próbálgatásoknál, teszteléseknél. Az éles használathoz ugyanis megfelelő biztonsági elemeket kell beépíteni a telefonba, a SIM kártyába, vagy a MicroSD kártyába. (Azok a kártyacégek, melyek nem bírják kivárni ezeknek a megoldásoknak az elterjedését, a telefonhoz erősítendő, NFC chipet tartalmazó toldalékokkal, betétekkel próbálkoznak.

 

Folytatjuk...

 

Szólj hozzá!

Címkék: nfc mikrofizetés micropayment mashable mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr52528161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása