2011.02.22.
13:31

Írta: VoxPay - online fizetés

A mobilfizetés nem csak az Apple és Google kizárólagos játszótere

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A mobilfizetés nem csak az Apple és Google kizárólagos játszótere oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!
Az elmúlt napokban az átalakított iTunes és az új Google Pass One tematizálta a médiát. Hiba volna azonban megfeledkezni róla, hogy a Google és az Apple messze ne mazonosak a mobilfizetési piaccal.

A közel 800 tagot (főleg mobilszolgáltatókat) tömörítő GSM Association (GSMA) intenzíven dolgozik saját mobilfizetési megoldásán. Nem titkolt célja, hogy komoly piacot hódítsanak az  Google és az Apple elől.

A GSMA néhány kiválasztott piacon már 2012-ben szeretnének megjelenni saját NFC megoldásukkal.  Közeltéri kommunikációval (NFC) ugyan már sokan kísérleteznek, de ezek az egyedi megoldások egymással nem kompatibilisek. A GSMA szabványosított NFC-alapú fizetési rendszerének éppen az lenne az értelme, hogy nem tördelné szét a nemzetközi piacot, kis, önálló szigetekre, olyan szolgáltatást szeretnének nyújtani, ami nbármelyik mobilszolgáltatón keresztül,  bármilyen készülékkel használható.

A GSMA tagjai, köztük olyan mobilszolgáltatókkal, mint Deutsche Telekom, a France Telecom, a Vodafone, vagy a  China Unicom szívesen beszállnának a mobilfizetési üzletbe. A készpénzes és  kártyás fizetést fokozatosan kiszorító NFC-alapú mobilfizetéssel piackutatói becslés szerint 2014-re 1,13 billió dollár értékű mobil tranzakció bonyolítanak majd le.
 

Szólj hozzá!

Címkék: google nfc appple mobilfizetés gsma

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr942679487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása