2010.12.22.
16:24

Írta: VoxPay - online fizetés

A Facebook benyomul az e-kereskedelenbe

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A Facebook benyomul az e-kereskedelenbe oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Facebook legnagyobb értéke az 500 millió felhasználó. Nem nehéz felismerni, hogy ez egyben 500 millió potenciális vásárlót is jelent. A hírek szerint a  közösségi hálózat vezetői a múlt hónapban több, mint 20 céggel tárgyaltak - köztük olyanokkal, mint a Delta Air Lines, vagy a J.C. Penney. 
A cél, hogy a partnerek önálló webshop-oldalt alakítsanak ki a Facebookon. Ehhez persze a Facebooknak is komoly fejlesztéseket kell végrehajtania. Elsődleges nyereségük az üzletből az lehet, hogy a felhasználók (még)több időt töltenek majd el a hálózaton, így több reklámot is fogyasztanak. 

Ezzel a lépéssel arra a piacra lép be a Facebook, ahol olyan játékosok vannak, mint az eBay, vagy az Amazon. Egyelőre ez nem a Facebook hagyományos vadászterülete, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lehetne itt is eredményes.
 
Természetesen a Facebook az e-kereskedelemben is azt az oldalát szeretné használni, ami a legerősebb, így leginkább a közösségi ajánlásokra és recenziókra akarnak támaszkodni. (Az ajánlást akár valós időben, vásárlás közben is el tudják képzelni.)

A kereskedők jobb kiszolgálása érdekében mindenképpen fejleszteni kell a Facebook forgalomelemzését; a kerekedők tudni akarják, ki merre járt, milyen termékeket nézegetett. 

A Facebook természetesen nem egyedül valósítja meg nagyszabású terveit. Egyik partnere a Payvment , a Facebook oldalak e-bolttá alakítására szakosodott start-up vállalkozűs. Az általuk kínált megoldás magában foglalja a bankkártyás, vagy PayPal segítségével történő fizetést is.

A közösségi hálózatok és az e-kereskedelem összekapcsolása, a "social commerce" még nagyon friss üzleti terület, de az iparági szakértők egybehangzóan állítják, hogy itt a jövőben sokan, sokat kereshetnek.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: facebook fizetés e kereskedelem közösségi hálózatok

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr112532745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010.12.29. 00:00:28

Sejtéseim a Facebook e-kereskedelembe való belépéséről beigazolódtak! Egy korábbi bejegyzésemben már felvetettem, most pedig az onlinefizetes.blog.hu, A Facebook benyomul az e-kereskedelembe c. írása megemlíti, hogy: “A hírek szerint a  közösségi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása