2010.12.16.
09:01

Írta: VoxPay - online fizetés

Zetawire - a Google újabb lépése az NFC-fizetés felé

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Zetawire - a Google újabb lépése az NFC-fizetés felé oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Egy december 13-án nyilvánosságra került hír szerint újabb céget vásárolt fel a Google. Az új szerzemény egy kis kanadai cég,  Zetawire. Bár sokakat meglepett, hogy az óriáscég egy nemrég indult, alig ismert cégre vetette ki a hálóját, valójában ez a vásárlás is nagyon jól beillik a Google stratégiájába.

A háttérre a 451 Group elemzése világított rá: a Zetawire ugyan nemrég indult  cég, de számos bejegyzett szabadalommal rendelkezik a mobil bankolás, a mobil hirdetés, az azonosítás, a hitelkártya- és kupont tranzakciók feldolgozása területén. Mindezek a puzzle-darabok nagyon jól illeszkednek abba a képbe, ami végül egy hitelkártyát helyettesítő mobiltelefont ad ki. A Zetawire technológiája nagyon szépen illeszkedhet a Google NFC (Nier Field Communication) stratégiájába.

(Többet akar megtudni a Near Field Communication technológiáról? Kövesse az nfc címkét!)
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: google vásárlás nfc mikrofizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr322519082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása