2010.10.19.
14:06

Írta: VoxPay - online fizetés

A mobil fizetés vámszedői

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A mobil fizetés vámszedői oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A mobil fizetés éppen kezd csak beindulni, de a csalók máris hihetetlen sebességgel fedezik fel ezt az új piacot. A LexisNexis Risk Solutions friss jelentése a leggyakoribb veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt évben a csalások miatti veszteségek a mobil fizetés esetében elérték az árbevétel 1,13%-át. Összehasonlításul: A tisztán online eladások esetében 0,83%, a többcsatornás kereskedés során 0,86% volt ez az érték. Világosan látszik tehát, hogy ahogy a kiskereskedők a mobil fizetés felé mozdulnak, egyre nagyobb veszteségre kell számítaniuk.

Felmérésük készítése során a LexisNexis Risk Solutions szakemberei 1006 biztonsági vezetővel és 5000 vásárlóval - köztük 828 olyannal, aki lopás áldozatává vált.  A tanulmányban első alkalommal tettek közzé egy olyan szorzót, amivel kiszámítható a lopások okozta valódi kár. Ez az átlagosan 3,1-es érték az jelenti, hogy egy 100 dolláros lopás a kár megtérítésével, egy új kártya kiállításável és az ellopott javak pótlásával együtt átlagosan 310 dollárba kerül. (A tényleges szorzó függ a kereskedő méretétől és az érintett árukategóriától is.)

Miközben ma még viszonylag kevés kereskedő fogad el mobil fizetést, az e-kereskedők 28%-a tervezi, hogy a következő 12 hónapban lehetővé teszi a mobil eszközökkel történő fizetést.

Ideje tehát az eddigieknél alaposabban felkészülni a mobil fizetés gyengeségei kihasználó lopások megelőzésére!

Szólj hozzá!

Címkék: felmérés csalás e kereskedelem veszteség mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr42383426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása