2010.11.02.
13:53

Írta: VoxPay - online fizetés

Terjed az alkalmazáson belüli vásárlás

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Terjed az alkalmazáson belüli vásárlás oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Az elmúlt évben az Apple iOS és a Google Android platformok gyors terjedése következtében, az ezekre írt alkalmazásokon keresztül  óriási mennyiségű tartalom árasztotta el a piacot. Ezzel együtt az üzlet a korábban a e bevételek túlnyomó részét adó reklámoktól az eladások felé mozdultak el. Jelenleg már a bevételek 80 százaléka származik a virtuális javak (virtuális fegyverek, aranyak, hűségpontok stb.) értékesítéséből. (Mindez megegyezik a Facebookon és a többi közösségi hálózaton megfigyelhető trendekkel.)

Iparági szakértők az alacsony hirdetési bevételek egyik oka, hogy az ügynökségek még nem értik eléggé a mobil platform jelentőségét.

Az új, sikeres modell lényege, hogy maguk a  készülékre (mobil, táblagép) letölthető alkalmazások ingyenesek, ugyanakkor az alaklmazás használata során különböző kiegészítők, plusz szolgáltatások vásárlását kínálja fel, amit helyben (az alkalmazásból való kilépés nélkül) meg is vásárolhatunk.

Az alkalmazáson belüli vásárlás (in-app purchasing) előnyeit azonban csak az Apple használja ki. A Google Android Marketje nem támogatja ezekez a mikro-tarnzakciókat, így ez az üzleti modell egyelőre nem elérhetp az androidos alkalmazásokat számára.

Szólj hozzá!

Címkék: apple vásárlás reklám android üzleti modell virtuális javak

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr32416035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása