2010.11.25.
13:02

Írta: VoxPay - online fizetés

Vajon hajlandók fizetni a felhasználók?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Vajon hajlandók fizetni a felhasználók? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!
Ezt kérdezi az Ernst & Young pénzügyi tanácsadó cég is ("Will consumer pay?) nemrég megjelentetett tanulmányában. A szakértői anyag szerint mindenképpen a mikrofizetés az az eszköz, ami meghatározó lesz a következő évek online kereskedelmében, különösen  a globális média- és szórakoztatóiparban.

Az E&Y szakemberei 12 ország felhasználóinak nyilvánosan elérhető adatait elemezve úgy látják, hogy  Nagy Britannia, Franciaország, Japán és az Egyesült Államok lehetnek azok az országok, ahol a leghamarabb elterjedhet a mikrofizetés
 
Az online tartalmak vásárlásakor a  leghatékonyabb fizetési módokat keresve a tanácsadó cég emberei úgy találták, hogy a mikrofizetés legjobb választható stratégia, ugyanakkor nem létezik egyetlen, mindenkinek megfelelő, minden helyzetben alkalmazható megoldás.
 
A vizsgálat ideje alatt a megfigyelt 12 országban a felhasználók  54 százaléka fogyasztott ingyenes tartalmakat, ez az arány azonban országonként jelentősen eltért. (A legnagyobb arányt  - 70% - Dél-Koreában mértek.)

A tranzakció-alapú online aktivitás (e-kereskedelem, internetes bankolás) a vizsgált országokban átlagosan 35% alatt maradt. A legmagasabb értéket itt Japánban mérték (59%), a legalacsonyabbat Indiában és Oroszországban (7%)
 
Bár napjainkban a hirdetésekkel finanszírozott tartalomszolgáltatás a legelterjedtebb, a média- és szórakoztatóipari cégek többsége szeretne áttérni a fizetős platformok használatára. Ebben meghatározó szerepe van a mikrofizetésnek. Ahhoz azonban hogy az működjön is nagyon fontos, hogy az alkalmazott megoldások illeszkedjenek az adott piacon kialakult pénzköltési szokásokhoz.

Szólj hozzá!

Címkék: piackutatás mikrofizetés micropayment e&y

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr172472442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása