2011.01.18.
15:59

Írta: VoxPay - online fizetés

Bill Me Later - Késleltetett fizetés

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Bill Me Later - Késleltetett fizetés oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Bizonyára mindenki látott már olyan filmet, amiben az elegáns úriasszony a boltból távozva hanyagul odaszól az eladónak: "Majd küldje a férjemnek a  számlát!"

Valami hasonlót valósít meg az interneten az amerikai Bill Me Later szolgáltatás. Természetesen nem arról van szó, hogy a férjnek küldik a számlát, hanem hogy a szolgáltatást igénybe vevők gyorsan végezhetnek a vásárlással és csak valamikor később fizetnek.

A Bill Me Later első használata előtt egyszer valamikor regisztrálni kell, később a vásárlásoknál viszont elegendő megadni a születési dátumot és  a társadalombiztosítási azonosítószám utolsó négy számjegyét. (Ebből egyenesen következik, hogy ilyen azonosítóval rendelkezni kell, vagyis a Bill Me Later szolgáltatását csak amerikai felhasználók vehetik igénybe.) A rendszer egy bizonyos türelmi idő - ez akár 6 hónapig is terjedhet - után küldi ki a számlát, vagy emeli le a vásárló számlájáról az összeget. A Bill Me Later késleltetett fizetés több, mint 1000 online boltban érhető el.

A Bill Me Later lényegében (egy nem is nagyon) bújtatott áruhitel - a szolgáltatás hátterében egy bank áll. A gyakran komoly kedvezménnyel és késleltetett fizetéssel megszerzett árukért kamatostól kell fizetni. Az igazi üzlet azonban nem ez. A késve fizetők a hitelkártyáknál szokásos, magas "büntető" kamatot fizetnek. 

Mindez nem láthatóan nem riasztja vissza a vásárlókat. A "fizetés nélküli", gyors vásárlás láthatóan legyőzi azt gátlást, amit normál esetben a kassza megpillantása okoz. Az esetleges "késő bánat" pedig a kereskedőknél "késleltetett örömként" jelentkezik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fizetés felhasználói élmény e kereskedelem áruhitel

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr132593150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása