2010.12.21.
16:13

Írta: VoxPay - online fizetés

Pénztárca helyett mobil - 2. rész

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Pénztárca helyett mobil - 2. rész oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A mobilszolgáltatók is beszállnak

Nemrég itt, az Online fizetés blogban is szó esett róla, hogy a legnagyobb amerikai mobilszolgáltatók is beszálltakaz ISIS egyesülésbe, hogy a készülékgyártókkal és a hitelkártyacéghekkel együtt dolgozzanak az új mobilfizetési megoldásokon. Ez, a hosszútávú befektetés mellett jelzés a kereskedőknek, hiszen a legnagyobb cégek jelenléte egyfajta biztosítékot jelenthet a számukra. A közös fellépés azt is garantálja, hogy csak egy lépést kell tenniük és mindhárom nagy mobiltársasággal együtt tudnak működni.

A PayPlal, a Bling Nation és a többi játékos

Miközben a mobil hálózatok és a kártyacégek a mobilt próbálják egyfajta hitelkártyává alakítani, a PayPal az NFC segítségével szeretné tisztán online rendszerét kiterjeszteni a fizikai világra.

A fiatal Bling Nation céggel együttműködve már 2008. óta látnak el helyi kereskedőket kontaktusmentes terminálokkal. A vásárlók a telefonra ragasztott NFC.képes kiegészítő segítségével fizethetnek, amit a PayPal számlájukról vonnak le.

A Boku azzal könnyíti meg a mobilos vásárlást, hogy segítségével a telefonszámlát terheli meg a vásárlás. (A Bokuról korábban már részletesebben is írtunk.)

Szólj hozzá!

Címkék: mobile nfc mikrofizetés micropayment mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr842530538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása