2009.11.27.
12:17

Írta: VoxPay - online fizetés

Emelt díjas SMS - a nagy kedvenc

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Emelt díjas SMS - a nagy kedvenc oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A magyarok még mindig ódzkodnak az online fizetési módoktól - a lassan terjedő bankkártyás fizetési "morál" nálunk messze elmarad a környező országok statisztikáitól. Hogy ennek mik az okai, nehéz lenne megmondani, talán az alapvető bizalmatlanság, ami bennünket jellemez, ha online vásárlásról van szó. Aggodalomra nincs ok - szépen lassan válik egyre népszerűbbé a kártya is.

De maradjunk az emelt díjas SMS-nél. Az emelt díjas SMS-es fizetés rengeteg előnnyel rendelkezik, amit nehéz überelni a pár 100-1000 Ft-os mikrofizetések területén.

Elég, ha csak belegondolunk, hogy több, mint 9 millió (!) mobiltelefon van a lakosságnál. Ha jól csináljuk szolgáltatásunkat, ők csak előkapják a mobilt és már fizetnek is - ilyen egyszerű!

Például a weboldal tulajdonosa által megadott kulcsszót kell elküldeni egy emelt díjas számra, és válaszban érkezik az adott tartalom (például egy jelszó amivel a felhasználó adott időre hozzáférést kap az oldal zárt részeihez). Természetesen az elküldött SMS-t minden esetben válasz SMS követi, amelyben a felhasználó értesül, hogy sikeres volt-e a fizetése, vagy nem. Többféle ársáv létezik, minden egyes ársávhoz másik emelt díjas szám tartozik, így különféle árú termékeket is árulhat az adott weboldal. Jelenleg a minimum 176 Ft, a maximum pedig 1600 Ft.

Nagyon népszerű ez a fajta fizetés a társkereső, az aukciós, az apróhirdetési és szépelegve csak "felnőtt tartalmat" kínáló oldalak esetében. Az online (browser) játékokban is emelt díjas SMS-sel juthatnak a játékosok durvább kardokhoz, őskövekhez és egyéb felszerelésekhez.

A felhasználónak nem kell sem regisztrálnia, sem bizalmas adatokat megadnia - egy emelt díjas számra kódot küldve máris megkapja/letöltheti a kívánt szolgáltatást. Csak egy SMS, és már kezdhet randizni, licitálni, hirdetni - amit csak akar.

A díj előfizetőknél a havi számlát terheli, feltölthető kártyánál pedig az egyenlegből vonja le a mobilszolgáltató. Tehát a mobilszolgáltatót ez esetben afféle "behajtókként" használják a weboldaltulajdonosok - nem nekik kell a nemfizető ügyfelekkel foglalkozniuk, sőt, a számlát is a mobiltársaság állítja ki: pontosabban a tétel a havi számlán fog jelentkezni.

Szintén előny, hogy az emelt díjas SMS beépítése a weboldalba csupán pár órát vesz igénybe, nem szükségesek túlzottan magas szintű programozói ismeretek hozzá.

Egyszerű, kényelmes tehát az emelt díjas SMS - és ha valami ennyire jó, annak kell, hogy legyen valami szépséghibája.

Ez a szépséghiba pedig nem más, mint a hatalmas jutalék, amit a mobilszolgáltatók vesznek le a kifizetett összegből (és természetesen még ehhez hozzá jön a fizetési rendszer szolgáltatója által levont jutalék is, ha csak nem direktben állapodunk meg a mobiltársaságokkal, ami ugyancsak nehézkes).

A jutalék, amit a partner megkap, forgalomtól függően 50-60% között mozog, ami első hallásra ugyancsak riasztónak tűnik.

Viszont egyelőre a mikrofizetések terén az emelt díjas SMS még mindig verhetetlen!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

7 komment

Címkék: emelt díjas sms

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr501556141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.11.27. 12:47:36

Aki nem ismeri fel az ilyesmit, az megérdemli, hogy fizessen. Komolyan mondom, ez is a természetes kiválasztódás része. Aki hülye haljon meg - gonosz vagyok, de ez van. Életemben nem használtam ilyesmire a telefonomat, mindig találtam módot, hogy elkerüljem az ilyesfajta alkalmazásokat.

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2009.11.27. 12:55:07

Kedves Kaga! Mit értesz azon hogy "aki nem ismeri fel az ilyesmit"? Milyesmit? Azt hogy némely online tartalmakért, tagságokért fizetni kell?

Ernő007 · http://www.webseo.hu 2009.11.29. 20:08:10

Az ilyenfajta mikro paymentekkel az a probléma, hogy nagyon nagy a telefontársaség árrése rajta, így termék kifizetésére nem lehet alkalmazni. Online szolgáltatások esetében kiváló, amikor gyorsan kell valamit kis összegben kifizetni, nem kell hozzá bankkártyával macerálni, de néha még olyankor is megéri bankkártyával fizetni, persze ha van rá lehetőség.

De mondjuk nekem a céges telefonon be kellett szüntetnem ezeket a lehetőségeket, mert megtalált valami indiai szolgáltató akiről egyszerűen nem lehetett leiratkozni és ebben a telefontársaság sem tudott segíteni, csak annyit tudott tenni, hogy kikapcsolták az egész emeltdijas fizetési lehetőséget globálisan...

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2009.11.30. 09:56:34

Szia Ernő!

Teljesen igazad van - fizikai termék megfizettetésére az emelt díjas SMS alkalmatlan. A társkeresők, aukciós és hirdetési portálok, és nem fizikai terméket árusító site-ok is próbálják felhasználóikat a bankkártya felé "terelni" - például úgy, hogy kártyával fizetve alacsonyabb az ár. De ezeken a helyeken továbbra is az SMS a "király".

Jó tudni, hogy az emelt díjas telefonszámok minden esetben 90-nel és 91-gyel kezdődnek!

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2009.12.01. 10:06:12

ui: elnézést: a "rövid' számok is emelt díjasak - ezeket főleg a csengőhang letöltőknél lehet "megfigyelni"

Szeo-Szaki · http://www.chekweb.hu 2010.03.29. 12:26:58

Hali!
Most akkor mit tegyünk?
Letölthető proramunk használatáért szeretnénk így (is) fizezttetni,
pl. pár ezer forint a letöltési díj akkor ez nem ok?
pl. 4000 ft fizet a vásárló SMS-sel . abból mennyi marad nekem ?
ebből levon a telefontársaság még ?

VoxPay - online fizetés · http://www.voxpay.hu 2010.03.30. 12:20:38

Keress meg bennünket, és elküldjük a részleteket az emelt díjas SMS-szolgáltatással kapcsolatban!
info@voxinfo.hu
süti beállítások módosítása