2009.11.30.
10:17

Írta: VoxPay - online fizetés

A Twitterért is fizetni kell?!

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a A Twitterért is fizetni kell?! oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Bár a Twitter kétségkívül az idei év internetes slágere, és a site értéke dollármilliárdokban mérhető, egy nagy szívfájdalma azért van az alapítóknak - nevezetesen, hogy még mindig nem sikerült pénzt csinálni belőle.

Még mindig a jövő nagy kérdése, hogy a beépített reklámok irányába indul el a Twitter, vagy esetleg fizetőssé teszi a szolgáltatást. Nos, utóbbi esetben a jövő nem is olyan távoli - nemrég jelentette be a cég, hogy januártól kísérleti jelleggel Japánban bevezetik a fizetős Twittert.

Onnantól kezdve fizetés-ügyileg, Japánban legalábbis, kétféle Twitter-fiókot lehet megkülönböztetni: az ingyenes és a prémium fiókokat. Maguk a twittek írói dönthetik majd el, hogy kérnek-e pénzt követőiktől, vagy sem. Természetesen első körben csupán a nagyon népszerű fiókok tulajdonosainak, például celebeknek, vagy értékes üzleti információkat közreadó twittelőknek fogja ez megérni.

Kétféle fizetési modellt találtak ki Twitterék: az egyik a havi előfizetés, a másik pedig a pay-per-tweet, tehát twittenkénti fizetés, amelyet vagy az olvasó bankkártyájáról, vagy pedig mobilszámlájáról fognak levonni.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Az előfizetési díjak 200-2000 Ft-ig terjednek, a befolyt összegekből a Twitter 30%-ot tart meg magának. A Prémium fiókok igényléséért is fizetni kell majd - a cég jövőre többszázmillió dolláros bevételekre számít.

Mások viszont arra, hogy a fizetőssé tétellel a Twitter elvágja magát felhasználói előtt. 

Forrás: Blogherald, PC Fórum

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: előfizetés twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr801562627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása