2010.12.07.
16:13

Írta: VoxPay - online fizetés

Kontaktusmentes fizetés régi készülékekre is?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Kontaktusmentes fizetés régi készülékekre is? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

 

A legidősebbek még talán a körzeti rendelőintézet (a szintén már nem létező SZTK elődje) jut az eszébe az OTI névről,  lehetséges azonban hogy a jövőben inkább majd az On Track Innovation neve ugrik be a rövidítés hallatán. 

 

Az izraeli cég most egy egy oylan megoldást kínál, aminek segítségével a régebbi mobiltelefonok is alkalmassá tehetők a közeltéri, kontaktusmentes kommunikációra. A COPNI (Contactless Payment and NFC Insert) egy olyan kiegészítő, amit nem a telefonhoz, hanem a SIM kártyához csatlakozik. Segítségével a - amennyiben erre a mobilszolgáltató is felkészült - bármilyen készülék használható a bolti NFC leolvasóval történő kommunikációra, vagyis az a mobillal történő gyors és egyszerű fizetéser.

 

Az NFC maga nem új technológia, egyes bankkártya-cégek (leginkább a Visa) már jó ideje szemezgetnek vele. Mostanában viszont a mikrofizetési megoldásokat kereső mobilcégek szemezgetnek vele: Ahogy korábban műár beszámoltunk róla, az ISIS szövetség is ezt a technológiát támogatja. Aki a Google frissen piacra került, Gingerbread nevű 2.3-as Andoid operációs rendszerrel ellátott Nexus S telefonját megvásárolja ki is próbálhatja az NFC vásárlást. Feltéve ha talál megfelelő terminállal felszerelt elfogadóhelyet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: isis nfc mikrofizetés micropayment nexus s

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr472499827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása