2010.11.29.
16:31

Írta: VoxPay - online fizetés

Meddig növekedhet a PayPal ?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Meddig növekedhet a PayPal ? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

Amikor 2002-ben az internet egyik üzleti nagyhatalma, a Dot-com válságot is sikeresen túlélő eBay 1,5 milliárd dollárért megvette az akkor még fiatalka PayPalt kevesen gondolták, hogy ez lesz az aukciós cég egyik legjobb vétele.

2010. 3. negyedévében a PayPal már az eBay árbevételének 37 százalékát hozta - öt évvel ezelőtt ez az érték még "csak" 23 százalék volt. Az eBay "fizetési részlege", ami gyakorlatilag a PayPalt jelenti, a szeptember végén lezárult negyedévben 22 százalékos növekedést mutatott az előző év hasonló időszakához képest, miközben maga az eBay csak 3 százaléknyit nőtt. Ha a jelenlegi trendek nem változnak, a PayPal 2014-re árbevételével túlszárnyalja az anyacéget. 

Lehet azonban, hogy ez még ennél hamarabb is megtörténik. ha a PayPal erős pozíciót tud kialakítani a mobilfizetési piacon. A mobilos terjeszkedés legalább akkor növekedést tesz majd lehetővé, mint amikor az eBay korábbi vezetése lehetővé tette, hogy a PayPal saját, házi fizetési rendszerükből kiszabadulva, globális szolgáltatóvá válhasson. (Jelenleg több, mint 8 millió kereskedőt szolgálnak ki.)

Elképzelhető azonban, hogy a mobilon nehezebb helyzetben lesz a PayPal, mint a weben. Ezért a piacért küzd az iPhone, az Android platform, a nagy bankok és telefontársaságok ISIS szövetsége és még sokan mások.

Nem véletlenül. Egy sikeres, széleskörűen elfogadott mobil fizetési platform akkora piacot nyithat meg, ami mellet eltörpül a mai e-kereskedelem.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay paypal e kereskedelem mobilfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr202481501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása