2011.01.05.
15:31

Írta: VoxPay - online fizetés

Mobillal fizethetünk egy kiló kenyérét?

A blog a Voxpay.hu webehlyre költözött!
Ez a bejegyzés a Mobillal fizethetünk egy kiló kenyérét? oldalon érhető el.
Kövesse friss írásainkat is a VoxPay online fizetési rendszerek oldalon!

A Google mobil fizetési terveivel foglalkozik a BusinessWeek friss cikke. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a Google egyre intenzívebben építgeti az Android operációs rendszeren és az NFC technológián alapuló mobiltelefonos fizetési és hirdetési rendszerét. A cél egy olyan, kis összegű vásárlásokra alkalma, egyszerű fizetési rendszer kidolgozása, ami hosszabb távon akár a jelenlegi bankkártyákat is nyugdíjba küldheti. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a BusinessWeek névtelen informátorai szerint még ez évben elindulhat a szolgáltatás.

A Google természetesen nincs egyedül a piacon. A 2014-re 1,13 billió dollárosra becsül globális mobilfizetési piacért már most megindult  a verseny.  A 2010. novemberében Isis néven alakult szövetség 2012-re, az eBay/PayPal már 2011. második felére ígéri a premiert. Egyelőre azonban még nem bombaüzletről, inkább csak területfoglalásról van szó. Szakértői becslések szerint 2014-re viszont már 220,1 millió NFC vásárlásra alkalmas mobil lesz a piacon.

A Google jó pozícióban van ahhoz, hogy berobbanjon a fizetési üzletbe, hiszen mind a kereskedők, mind pedig a vásárlók ismerik, használják szolgáltatásait. Világszerte naponta 300.000 ember aktivál új, Android (Google) operációs rendszerrel ellátott mobiltelefont.
 
Az NFC fizetés és hirdetési szolgáltatások révén a Google minden eddiginél nagyobb darabot hasíthat ki a mobil-üzletből.  
 


Szólj hozzá!

Címkék: google vásárlás android hitelkártya nfc

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr92562706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása